Leipzig

Tyska staden Leipzig ligger i landets centrala del cirka 190 kilometer sydväst om Berlin. Leipzigs historia går långt bak i tiden och fick stadsrättigheter redan år 1165. Staden har idag omkring 600 000 innevånare och är den åttonde största staden i landet.

Staden har sedan länge varit en viktig handelsstad. Ända sedan medeltiden hade Leipzig en viktig roll, då staden lång i korsningen mellan två viktiga handelsvägar genom Europa. Idag har det utvecklats till att staden blivit en av Europas mest betydande städer för mässor.

Sevärdheter

Gillar du att gå på mässor så bör du göra ett besök på Leipziger Messe. Detta är en av världens äldsta mässor med traditioner ända sedan slutet av 1100-talet. En av de mest välbesökta mässorna är Bokmässan som äger rum under fyra dagar i mars varje år. Detta mycket på grund av att staden är en historisk stad för litteratur med historiska bokhandlar och boktryckerier.

En av Leipzig’s främsta sevärdheter är den berömda St. Thomaskirche. Denna vackra kyrka i gotisk stil är över 800 år gammal. Många musikaliska storheter har koppling till kyrkan. Bland annat så brukade Martin Luther predika här. Wolfgang Amadeus Mozart spelade på kyrkans orgel och Richard Wagner’s dop utfördes här. Men mest känd är den just för att den store organisten och tonsättaren Johann Sebastian Bach arbetade som körledare i kyrkan från 1723 till sin död 1750. Han ligger även begravd här. Bredvid kyrkan ligger Bachmuséet, där du bland annat kan ta del av historien om Bach’s liv.

För en fartfylld dag ska du bege dig till Belantis Theme Park. Nöjesparken öppnade första gången i april 2003 och har mer än 500 000 besökare varje år. Här finns mängder av attraktioner för både vuxna och barn. Parken är indelad i åtta olika temavärldar som tar dig genom historien på ett roligt sätt, från antiken till nutid.

Mat och dryck

I Leipzig finns det ett enormt utbud av restauranger, barer och caféer. De traditionella rätterna serveras ofta från de lokala restaurangerna och består ofta av klassisk Schnitzel, pastaknytena Maultaschen och grillat fläskkött.

Ett tips, om du vill njuta av äkta tysk mat, är restaurangen Ratskeller på Lotterstrase 1.Här har dom även ett utmärkt utbud av inhemska och utländska ölsorter.

Sport live

Fotbollen är otroligt populär i Tyskland, och här i Leipzig spelar klubben RB Leipzig. Laget har sedan 2016 spelat i landets högsta liga Bundesliga 1. Det är en ung klubb, som grundades först 2009 och gjorde ett snabbt avancemang i serierna. Hemmamatcherna spelas på Red Bull Arena som har en publikkapacitet på ca 50 000 åskådare.

Kontakta oss på GO Sport Travel för att säkra dina officiella biljetter till RB Leipzig!


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.