Kuala Lumpur 

Malaysias huvudstad Kuala Lumpur grundades 1857 och är en av världens yngsta huvudstäder. Med sina 1,6 miljoner innevånare är staden den största i landet och ligger på den västra Malackahalvön.

Här råder ett ekvatorialt klimat, vilket innebär att medeltemperaturen ligger på runt 25 grader året om och luftfuktigheten är hög. Det är regnperioder i hela landet mellan mars-april och september-november.

Sevärdheter i staden

Den mest kända byggnaden i staden är Petronas Twin Towers. Tvillingtornen är 452 meter höga och har 88 våningar och invigdes 1998. Tornen är sammankopplade med varandra genom en bro på 41: a och 42: a våningen, där man kan ta sig mellan tornen, 170 meter över marken. Bron är inte bara byggd som turistattraktion utan för att man i nödsituationer ska kunna ta sig emellan byggnaderna. På 86:e våningen finns det en utsiktsplattform med en fantastisk utsikt på flera kilometer.

På fågelparken ”KL Bird Park” får man möjligheten att se bland annat pelikaner, strutsar, påfåglar och papegojor på verkligt nära håll. Här anordnas varje dag en gratis fågelshow och flera gånger om dagen får man möjlighet att vara med och mata fåglarna. Parken har öppet alla dagar i veckan.

För den shoppingsugna så finns det stora möjligheter att stilla köpbegäret. Ett av de största köpcentren är Berjaya Time Square. Här finns allt du kan tänka dig, över 1000 butiker, 65 restauranger, 3D-biograf och till och med en gigantisk inomhusnöjespark, Berjaya Times Square Theme Park. Byggnaden rymmer även ett hotell med cirka 1200 lyxsviter.

Matkulturen i Kuala Lumpur

Det malaysiska köket påminner mycket om det kinesiska men har även influenser från Indien, med en perfekt kombination av olika smaker och tekniker.

Landets nationalrätt sägs vara Nasi Lemak. Ris som är kokt i kokosmjölk med stekt anjovis och het sambalsås. Serveras i regel med kokt ägg och gurka inlindat i bananblad.

Ett tips är att besöka gatan Jalan Alor. Varje dag klockan 17 förvandlas den till en enda stor uteservering då bord och stolar ställs fram över hela gatan. Menyerna står framme och det är enkelt att gå runt och kika vad de olika restaurangerna har att erbjuda.

Resa hit

Från Skandinavien går det inga direktflyg till Kuala Lumpur, men Malaysia Airlines erbjuder direktflyg från flera städer i Europa, bland annat London och Frankfurt.

Kuala Lumpur International Airport ligger 50 km söder om centrum. Det billigaste sättet att sig från flygplatsen till centrum är med flygbussen Express Coach till KL Sentral men snabbast är nog ändå tåget KLIA Express som går ungefär fyra gånger i timmen och tar 28 minuter in till centrum.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.