Köpenhamn

Danmarks huvudstad Köpenhamn ligger på öarna Själland och Amager i östra delen av landet. Staden ingår, tillsammans med Malmö i Sverige, i samarbetsregionen Öresundsregionen. Köpenhamn är en gammal stad med historiska byggnader, vackra parker och fantastisk arkitektur. Men här finns även fullt av attraktioner och aktiviteter för att fylla din vistelse.

Sevärdheter

”Den Lille Havefrue” är nog Danmarks mest uppmärksammade skulptur. Bronsskulpturen skapades av Edvard Eriksen och stod klar 1913. Han skapade denna efter sagan med samma namn som skrevs av den danske författaren H.C Andersen. Verket finns att skåda på Langelinie, på en sten alldeles vid vattenbrynet.

En av Danmarks mest kända byggnader är Rundetaarn (Runda tornet). Tornet är en del av Trinitatisanläggningen och är ett astronomiskt observatorium. Något som gör tornet väldigt speciellt är att det inte finns några trappor, utan man tar sig upp i tornet på en stenlagd sluttande bana som leder upp till taket.

För den som önskar en fartfylld dag så rekommenderar vi ett besök på stadens nöjespark ”Tivoli”. Detta är landets mest populära attraktion med över 4 miljoner besökare varje år. Karuseller, restauranger, caféer och lotterier i en härlig blandning. Varje dag under sommaren är det också livekonserter på Tivolis olika scener. Här finns något för alla. Gå till exempel på onsdagsjazz, fredagsrock eller klassisk konsert med både danska och internationella namn.

En klassiker när man besöker staden är att ta sig till Nyhavn. Den pittoreska och charmiga hamnen med dess färgglada fasader är ett riktigt landmärke. Sätt dig på en uteservering, beställ in en kall öl och ett smørrebrød och njut av den härliga atmosfären.

Mat och dryck

Som tidigare nämnt så är smørrebrød, ett måste vid ett besök i Köpenhamn. Den traditionella smörgåsen består vanligtvis av en skiva grovt fullkornsbröd men en oändlig variation av pålägg. Skillnaden mot en vanlig smörgås är att den är matigare och äts alltid med bestick.

Restaurangen Høst ligger på Noerre Farimagsgade 41, och serverar vällagad dansk/skandinavisk mat i världsklass. Utmärkt service och en avslappnad och mysig atmosfär möter dig på denna trevliga bistro i hörnet vid Ørstedsparken. De välkomponerade 3- och 5-rätterspaketern med tillhörande dryckespaket är att rekommendera och du kommer inte bli besviken!

Sporten att uppleva i Köpenhamn

Stadens stolthet på fotbollsscenen, FC København, spelar i Danmarks högsta division Superligaen. Laget har varit mycket framgångsrika de senaste årtiondena och har vunnit ligan hela 12 gånger de senaste 20 åren.

Kontakta oss på GO Sport Travel för att säkra dina officiella biljetter till FC København!


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.