Gelsenkirchen 

I norra delen av Tyskland, i Ruhrområdet, ligger Gelsenkirchen med cirka 260 000 invånare. Staden har på senare år byggt upp Europas största fabrik för solceller och frångått den lite mer tunga industrin från 1900-talet som till exempel kolbrytning.

Sevärdheter i staden

Gelsenkirchen är en relativt ung stad men har väldigt många historiska avtryck. Flera vackra slott står kvar välbevarade som Horst, en fantastisk bevarad renässansbyggnad från 1500-talet, och Berge som i nutid även innehåller ett hotell, restaurang och konferenslokaler. För den historieintresserade rekommenderas ett besök till dessa slott men även till borgen Lüttinghof, som byggnad är den nämligen Gelsenkirchens äldsta minnesmärke.

Vill man pröva på Tyskland största inomhusnöjespark, så ska man ta sig till Alma Park. Escape Room, Laser tag, Äventyrsgolf, Bubbleball är bara några av de aktiviteter och nöjen man kan hitta på under ett besök där!

Ett populärt besöksmål i staden är Zoom Erlebniswelt, den stora djurparken som ligger norr om centrum. Vackra djur från Alaska, Afrika och Asien får man uppleva i trivsamma miljöer och parker. Utöver djuren så finns det även mängder av lekplatser och aktiviteter som gör detta till en perfekt plats att vara på för bland annat familjer.

Maten i Gelsenkirchen

Är man hungrig och intresserad av tysk matkultur så rekommenderas Waldhaus am See som ligger i centrala Gelsenkirchen. Restaurangen erbjuder en bred meny och en fantastisk utsikt över parken och sjön Nienhausenbusch.

Ett annat centralt alternativ är Curry Heinz som bland annat erbjuder rejäla hamburgare, deras beryktade currywurst och klassisk tysk Schnitzel. Ett väldigt populärt matställe som är varmt rekommenderat!

Det tidigare nämnde slottet Berge har även den en restaurang som är värd sin tid, speciellt om man ändå är där på platsen under dag för att ta del av byggnadens historia. Schloss Berge är en restaurang som erbjuder en variation av tysk/europeiskt mat med bra alternativ för vegetarianer och de som söker glutenfri mat.

Upplev sport live!

Tysk fotboll är kända för att erbjuda många mål men framförallt en inramning på läktarna som innebär en fantastisk publik som bidrar med både en visuell och högljudd stämning. Se därför till att ta er till Veltins Arena och upplev en hemmamatch med stadens lag Schalke 04!

Vi på Go Sport Travel kan erbjuda er officiella matchbiljetter så att ni på ett avslappnat och säkert sätt kan få uppleva fotboll live. Som alltid hjälper vi er gärna med en helhetslösning för er resa med fotbollsbiljetter, boende och flyg, helt efter era önskemål!


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.