Frankfurt 

Mitt i hjärtat av Tyskland ligger Frankfurt beläget intill floden Main. En stad som gjort sig mest känd för ståtliga skyskrapor och finanskvarter. Idag har Frankfurt skapat sig ett häftigt nattliv tack vare den blandning av studenter och affärsmän som verkar i staden. Som turist finns det gått om saker att uppleva oavsett om det är kultur, sport eller mat som intresserar mest.  

Sevärdheter i Frankfurt

Likt många andra centraleuropeiska städer finns bevarade stadsdelar med unika inslag. I stadsdelen Saschsenhausen möts du av krokiga kullerstensgator, gamla byggnader och mysiga serveringar. Varför inte slå dig ned och prova på ett glas av det berömda äppelvinet/cidern?

Vid Museumsufer distriktet i central Frankfurt finner du mängder av olika museer och det krävs mer än en dag om du vill hinna med att besöka alla. I citykärnan hittar du även den botaniska trädgården Palmengarten. I en unik miljö blandar sig över 6000 olika arter över 22 hektar. För den shoppingsugne finns ett bra utbud i staden och mycket finns att hitta kring The Zeil som är Frankfurts störts shoppingstråk.

Sport att uppleva live

Fotbollen är extrem stor i Tyskland och i Frankfurt ligger det Tyska fotbollsförbundets högkvarter. Den största och mest kända klubben heter Eintracht Frankfurt som spelar i den tyska högsta ligan Bundesliga. Får du möjligheten så rekommenderar vi varmt ett besök på Deutsche Bank Park, Eintracht Frankfurts hemmaplan med en kapacitet på över 50 000 personer.

Musik

För den musikintresserade finns det både ett brett alternativ i West End distriktet. Alte Oper är stadens operahus och här hittar du en rad olika uppsättningar. Huset förstördes under 2: a världskriget med byggdes upp som en exakt kopia utvändigt. The English Theatre ligger också i West End och erbjuder främst musikaler och teateruppsättningar.

Så tar du dig hit

Frankfurt am Mains huvudflygplats ligger drygt en mil från citykärnan och är bland den största flygplatsen i Europa. Hit går det dagligen flera direktavgångar från Köpenhamn, Göteborg, Stockholm och Oslo. Med tunnelbana (S-Bahn) tar inte resan in till city mer än 10 minuter. Det finns även bra kommunikationer med Taxi eller Buss. Väl inne i Frankfurt finns ett väl fungerande tunnelbanenät.

Bra att veta

Euro är den valuta som används i Tyskland. Många ställen tar de vanliga betalkorten men ta det inte för givet utan det kan vara en god idé att kolla upp vad som gäller i den aktuella affären. Det kan alltså vara en god idé att ha med sig en del kontanter.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.