Dublin

Dublin är huvudstad och den största staden i Republiken Irland. Staden är belägen på landets nordöstra kust och har en folkmängd på ca 2 miljoner innevånare. Klimatet är milt året om och temperaturen sträcker sig sällan över 18 grader under högsommaren och sjunker sällan under 6 grader vintertid. Nederbörden är riklig året om vilket ger ett otroligt grönt och frodigt landskap.

Dublin passar perfekt för en weekendresa. Denna lilla storstad upptäcks bäst till fots, då stadskärnan är liten och koncentrerad, men givetvis så finns det gott om transportmedel att nyttja om man så önskar.

Se och göra

Stadsdelen Temple Bar är det bästa området när det kommer till pub- och uteliv. Här är det trevligt att bara strosa omkring och stanna till på någon pub eller något mysigt café. Njut av atmosfären och musiken som strömmar från pubarna och ta dig tid att bara vara. Vill du äta gott i Temple Bar så rekommenderar vi The Bad Ass Café. Här serveras klassisk pub-mat såsom hamburgare och Fish n´ Chips men du kan även beställa in en fräsch sallad eller en hemlagad köttgryta.

En klassiker hos många vid en vistelse i Dublin brukar vara ett besök på Guinness Storehouse. Detta flera våningar stora museum är helt tillägnat det irländska ölet med den karaktäristiska smaken. Guidade rundturer anordnas varje dag där du får lära dig om allt från tillverkningen till ölets historia. I inträdet ingår en Pint i baren på 5.e våningen. Härifrån kan du njuta av en fantastisk panoramavy över hela Dublin.

För dig som gillar att shoppa billigt rekommenderar vi ett besök på Penneys. Detta irländska företag, med huvudkontor i Dublin, är utanför landets gränser mer känd som Primark. På grund av namnrättigheter fick butikerna ta ett annat namn när dom expanderade utomlands. Det finns två varuhus i centrala Dublin, en på Parnell Street och det andra på  O'Connell Street. Här kan du fynda allt från kläder till makeup och inredning och det är lätt att spendera flera timmar här.

Sport

I Dublin så finns det gott om möjligheter att besöka diverse idrottsevenemang. Staden har bland annat tre fotbollslaglag i landets högsta liga Premier Division; Shamrock Rovers FC, Bohemian FC och St Patrick's Athletic FC.

Kontakta oss på GO Sport Travel så hjälper vi dig att uppleva Irländsk fotboll när den är som bäst. Självklart så skräddarsyr vi din resa efter dina önskemål.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.