Brighton 

Brighton är en vacker stad på den engelska sydkusten. Med sina långa stränder har staden blivit ett populärt resmål bland både utländska och inhemska turister. På grund av bra kommunikationer och att det ligger så pass nära, så har det blivit en stor helgdestination för Londonbor som vill komma ut till havet. Det tar bara en timme med tåg från London.

Turismen är en stor inkomstkälla i staden. De 230 000 innevånarna välkomnar ca 8 miljoner turister varje år. Detta märks tydligt på stadens utbud av hotell, restauranger, barer och nöjen.

Sevärdheter i staden

Ett riktigt landmärke för Brighton är den berömda Brighton Palace Pier. Den 525 meter långa nöjespiren invigdes 1899 och är en av stadens största turistattraktioner med över 4,5 miljoner besökare varje år. Piren har flertalet restauranger och barer och längst ut på piren ligger det ett nöjesfält med karuseller och spelhall.

Ett annat häpnadsväckande bygge är den tidigare kungliga bostaden The Royal Pavilion. Detta palats från tidigt 1800-tal var semesterbostad till Prins Georg (senare kung Georg IV) och går i orientalisk/ Indisk stil. Idag är palatset ett museum och här går det guidade turer alla dagar i veckan.

För bästa utsikten i Brighton så får du bege dig till utsiktstornet British Airways i360. Det 132 meter höga tornet har en roterande plattform som långsamt tar dig upp och ner för tornet och erbjuder dig en fantastisk utsikt i 360 grader. På dagar med klart väder så kan man se ända till ön Isle of Wight som ligger ca 50 mil bort (fågelvägen).

Matkulturen

Brighton är ett paradis för matälskaren och utbudet av den som söker vegetariska/veganska alternativ är riktigt bra. Ett hett tips i den kategorin är restaurangen Terre à Terre på 71 East Street. Prova gärna deras tapasmeny för att få smaka på lite av varje ur deras fantastiska utbud.

Vill du få tag i stans bästa ”English breakfast” så ska du ta dig till Bill’s på The Depot, 100 North Rd. Deras ”Bill´s Brunch” lämnar inget åt slumpen. Kanske lite åt det dyrare hållet, men väl värt den extra slanten.

Sport live!

Brightons främsta fotbollsklubb Brighton & Hove Albion FC (kallas The Seagulls) spelar i Englands högsta division Premier Leauge. Hemmamatcherna spelas på Falmer Stadium som byggdes 2011 och har en publikkapacitet på cirka 30 000.

Resa hit

Flygplatsen i Brighton heter Brighton Shoreham Airport, men enklast och billigast tar du dit hit genom att flyga till Gatwick (London) och sedan ta snabbtågen som tar ca 30 minuter till centrala Brighton.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.