Birmingham 

Birmingham är en stad i West Midlands I England. Det är den näst största staden i Storbritannien efter huvudstaden London. En historisk gammal stad, som ändå känns modern. Mycket på grund av att stora delar av staden fick lov att återuppbyggas efter stora förstörelser under andra världskriget.

Birmingham är känd som en stor musikstad och har fört fram många stora band genom tiderna, bland andra Black Sabbath, Duran Duran och Judas Priest.

Sevärdheter i staden

Ett landmärke att besöka i Birmingham är den spektakulära Selfridges Building. Ett stort varuhus med en häpnadsväckande exteriör. Fasaden består av cirka 16 000 silverfärgade paletter som lyses upp av färgade lampor kvällstid. Varuhuset är en del av Bullring Shopping Centre, det största centrala shoppingcentret i Storbritannien. Passa på att ta en bild med den berömda Birmingham Bull, statyn som står mitt i centret och är en symbol för staden.

På Birmingham Museum & Art Gallery kan du hitta allt inom konst och kultur. Samlingar av smycken, målningar och keramik tillsammans med arkeologiska fynd och stadens industriella historia. Det är gratis inträde till museet men vissa tillfälliga utställningar kan kräva inträdesavgift.

Bejaka barnet i dig och gör ett besök på Cadbury World. Chokladtillverkaren, som står bakom bland annat de berömda ”Fingers-kexen”, är Storbritanniens motsvarighet till Marabou. På detta Willy Wonka-inspirerade ställe kan du lära dig allt om chokladens historia och se när chokladmästarna utöva sin konst. Missa inte att testa någon av deras utsökta chokladdrinkar.

Maten att uppleva i Birmingham

Birmingham är ett riktigt curry-mecka. Detta på grund av att stora delar av immigranterna i staden härstammar från Indien. En av de mest kända rätter som uppkommit i staden är ”Balti”, currygrytan på lam eller kyckling, lök, vitlök, gurkmeja och garam masala. Serveras i en traditionell ”balti bowl”, en skål i gjutjärn med två stålhandtag.

Vi rekommenderar ett besök på Shahi Nan Kabab på 353 Stratford Road om du vill uppleva äkta vällagad Balti. Där är det överlag starkt kryddad mat, men mildare alternativ finns.

Se sport live!

Staden har två stora fotbollsklubbar, Birmingham City FC och Aston Villa FC. Den förstnämnda spelar i Englands andradivision Championship och spelar sina hemmamatcher på St Andrew's.

Ärkerivalerna Aston Villa FC har från säsongen 2019–2020 klivit upp i landets högsta division Premier League efter ett par år i andradivisionen. Deras hemmaarena Villa Park ligger i stadsdelen Aston.

Kontakta oss på GO Sport Travel för att säkra dina officiella biljetter till Birmingham City FC och Aston Villa FC. Vi hjälper dig att skräddarsy din resa efter dina önskemål!


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.