Birmingham 

Birmingham är en stad i West Midlands I England. Det är den näst största staden i Storbritannien efter huvudstaden London. En historisk gammal stad, som ändå känns modern. Mycket på grund av att stora delar av staden fick lov att återuppbyggas efter stora förstörelser under andra världskriget.

Birmingham är känd som en stor musikstad och har fört fram många stora band genom tiderna, bland andra Black Sabbath, Duran Duran och Judas Priest.

Sevärdheter i staden

Ett landmärke att besöka i Birmingham är den spektakulära Selfridges Building. Ett stort varuhus med en häpnadsväckande exteriör. Fasaden består av cirka 16 000 silverfärgade paletter som lyses upp av färgade lampor kvällstid. Varuhuset är en del av Bullring Shopping Centre, det största centrala shoppingcentret i Storbritannien. Passa på att ta en bild med den berömda Birmingham Bull, statyn som står mitt i centret och är en symbol för staden.

På Birmingham Museum & Art Gallery kan du hitta allt inom konst och kultur. Samlingar av smycken, målningar och keramik tillsammans med arkeologiska fynd och stadens industriella historia. Det är gratis inträde till museet men vissa tillfälliga utställningar kan kräva inträdesavgift.

Bejaka barnet i dig och gör ett besök på Cadbury World. Chokladtillverkaren, som står bakom bland annat de berömda ”Fingers-kexen”, är Storbritanniens motsvarighet till Marabou. På detta Willy Wonka-inspirerade ställe kan du lära dig allt om chokladens historia och se när chokladmästarna utöva sin konst. Missa inte att testa någon av deras utsökta chokladdrinkar.

Maten att uppleva i Birmingham

Birmingham är ett riktigt curry-mecka. Detta på grund av att stora delar av immigranterna i staden härstammar från Indien. En av de mest kända rätter som uppkommit i staden är ”Balti”, currygrytan på lam eller kyckling, lök, vitlök, gurkmeja och garam masala. Serveras i en traditionell ”balti bowl”, en skål i gjutjärn med två stålhandtag.

Vi rekommenderar ett besök på Shahi Nan Kabab på 353 Stratford Road om du vill uppleva äkta vällagad Balti. Där är det överlag starkt kryddad mat, men mildare alternativ finns.

Se sport live!

Staden har två stora fotbollsklubbar, Birmingham City FC och Aston Villa FC. Den förstnämnda spelar i Englands andradivision Championship och spelar sina hemmamatcher på St Andrew's.

Ärkerivalerna Aston Villa FC har från säsongen 2019–2020 klivit upp i landets högsta division Premier League efter ett par år i andradivisionen. Deras hemmaarena Villa Park ligger i stadsdelen Aston.

Kontakta oss på GO Sport Travel för att säkra dina officiella biljetter till Birmingham City FC och Aston Villa FC. Vi hjälper dig att skräddarsy din resa efter dina önskemål!


Särskilda avbokningsvillkor Paketresor

Paketresor (flyg och/eller hotell inklusive evenemangsbiljett)

Bokas och bekräftas 2020-09-01—2021-06-30.

För att underlätta vid köp av paketresa har vi under 2020-2021 än förmånligare villkor.

Om du behöver boka av din resa på grund av UD-avrådan eller utlyst karantän på din destination så erhåller du 70% i återbetalning

  • Avrådan ska ligga 5 dagar innan planerad utresa
  • Utbetalning sker inom 90 dagar
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Arsenal Officiell Agent Logga

Chelsea FC Officiell Agent

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Officiell Agent

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

West Ham official hospitality reseller logga
Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

 

Premier League – Reducerad kapacitet till en början

Premier League startade den 12/9 och till en början kommer läktarna vara stängda. Klubbarnas arenor är godkända för reducerad kapacitet och när fans är välkommen in på läktarna så rör det sig om allt från 20%-40% som det ser ut just nu.

Hur påverkar detta dig som resenär?
Du har säkert läst i media att de platser som släpps enbart kommer gå till medlemmar av klubben. Detta är till viss del sant, men vi är stolta att meddela att GO Sport Travel genom långa och mycket goda relationer med klubbarna behåller våra avtal i nivå med den reducerade kapaciteten klubbarna snart presenterar.
Du kan alltså med hjälp av GO Sport Travel AB fortsättningsvis vara en av de som sitter på läktaren och upplever Premier League live, redan i Oktober!

Det planeras för att varje besökare behöver vidta vissa kloka åtgärder, som till exempel att bära munskydd etc. Därtill kommer varje besökares namn vara utskrivet på biljetten, och efterföljande identitetskontroller sker vid ankomst till arenaområdet.
Kortfattat ska varje besökare ha just sin biljett som är registrerad av klubben. Registreringen sköter naturligtvis GO Sport Travel om för besökarens räkning.

Klubbarna är mycket glada över att ha en hög trygghet i vilka besökare de har på plats, både för dem själva och besökarna. Klubbarna hoppas även i och med detta att antalet minder önskvärda biljettaktörer minskar. Vi uppmanar dig till att vara observant när du lyssnar på andra aktörer.

Det kan finnas biljett/researrangörer som kommer förmedla att ovanstående restriktioner inte kommer krävas, men det är då inte korrekt information.
Vi ser fram emot att inom kort meddela när vi tillsammans med klubbarna öppnar försäljningen för kommande Premier League säsong.
/ GO Sport Travel

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.