Berlin

Tysklands huvudstad Berlin har växt fram till en av Europas hetaste städer gällande nattliv, historia och kultur. Dessutom är utbudet kring shopping enormt och tusentals turister strömmar till staden varje weekend. Framför allt så är de olika loppmarknaderna runt om i Berlin välbesökta. För den som vill roa sig nattetid finns det ett oändligt utbud av nattklubbar och barer.

Av naturliga skäl finns även mycket historia från andra världskriget kvar att beskåda.

Sevärdheter i Berlin

En av de mest kända gränsövergångar i Berlin under andra världskriget var Checkpoint Charlie. Idag finns det både ett museum och bevarad historia vid platsen.
Åker du hit under juletid så är ett besök på någon av de många julmarknaderna ett måste.
För dig som vill hålla dig kvar i citykärnan är Potsdamer Platz och Alexanderplatz två området med brett utbud av det mesta.
För den konstintresserade så är ett besök i Museumsinsel ett måste. Här finns en mängd olika museum med olika konstinriktningar.

Sport och fotboll

De två fotbollslagen Hertha Berlin och Union Berlin är de mest kända lagen i Berlin. 

Hertha, med klassiska Olympiastadion som hemmaarena, har länge varit det mest populära alternativet för svenskarnas fotbollsresor.

Union, som spelar sina matcher på den betydlig mindre arenan Stadion An der Alten Försterei, har idag växt sig till ett väletablerat lag och har stort kultstatus med sin stora supporterkrets trots att man länge spelade i de lägre divisionerna.

Musik

Om du vill uppleva livemusik en kväll i Berlin så kommer du troligen ha många val att göra. Nästan varje kväll är det live uppträdande på någon av stadens alla olika klubbar. Här finns musikklubbar för alla sorters musikgenre. Är du ute efter något utöver det vanliga så är showen VIVID Grand Show på Friedrichstadt-Palast-teatern ett roligt alternativ.

Så tar du dig hit

Till Berlin finns det bra anslutning från de flesta större flygplatserna i Norden. Den största flygplatsen Tegel, ligger bara en mil utanför staden och det finns bra förbindelser med lokaltrafiken. Landar du på Schönenfeld, som ligger cirka 2 mil utanför Berlin, tar du enkelt tåget in till staden. Den tredje flygplatsen, Berlin Brandenburgs flygplats, har fortfarande inte tagits i bruk.

Bra att veta

Skall du transportera dig lokala transportmedel är ”Berlin Welcomecard” en bra invistering. Med kortet åker du obegränsat inom Berlin, dessutom så får du tillgång till ett flertal rabatter på de olika turistattraktionerna. Du väljer själv hur länge kortet skall gälla. 
Valutan som används i Berlin är Euro med de flesta ställen tar de vanligaste bankkorten.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.