Barcelona 

Barcelona med sitt breda utbud av kultur, sport och nattliv är ett av de mer populära resmålen för européer. Med sitt medelhavsklimat blir även staden ett populärt besök för familjer som vill kombinera resan med sol och bad då temperaturen snittar cirka 20 grader under sommarmånaderna.

Under vinterhalvåret är det något kallare, med en snitt-temperatur på cirka 10 grader blir då staden ett utmärkt besöksmål för dig som vill uppleva sevärdheter, fotboll och andra roliga aktiviteter då trängseln är något mindre.

Sevärdheter i Barcelona

Barcelona stad erbjuder en mängd intressanta sevärdheter och modern arkitektur. För den som är ute efter kulturskatter finns den sagolika katedralen la Sagrada Familia som efter över 100 års byggande fortfarande inte är helt färdig.

I de gotiska kvarteren ”Barri Gòtico”, som ligger i centrala Barcelona, finns ett antal kyrkliga, kulturella och politiska byggnader. Utöver detta finns roliga saker för familjen så som Barcelona Zoo och L’Aquàrium de Barcelona med över 11 000 arter av vattendjur. Cirka 10 mil utanför Barcelona hittar du nöjesfältet Port Aventura som är en av de största nöjesparkerna i Europa.

För den fotbollstokiga rekommenderas varmt ett besök på Camp Nou, hemmaplan för fotbollslaget FC Barcelona, även på spelfria dagar då du får chansen att se hur arenan ser ut bakom stängda dörrar.

Sport

Fotbollslaget FC Barcelona är det lag flest förknippar med staden. Kanske inte så konstigt med tanke på att deras hemma arena Camp Nou tar in strax under 100 000 personer på matchdagar. Det andra mer kända fotbollslaget heter Espanyol och spelar sina hemmamatcher på RCDE Stadium som ligger i utkanten av staden.

Vad många inte vet är att Barcelona även har ett väldigt framgångsrikt basketlag som bär samma namn som fotbollslaget FC Barcelona. Arenan, Palau Blaugrana, ligger precis intill Nou Camp.

Musik

I Barcelonas hjärta finns en Europas största operahus; Gran teatre del Liceu. Här hittar du även konserthuset Palau de la Música Catalana som vanligtvis är fullspäckad med olika konserter.

Så tar du dig hit

Från Köpenhamn, Oslo, Göteborg och Stockholm går det nästan dagligen direktflyg till Barcelona. Även mindre flygplatser så som Skavsta Nyköping och Oslo Torp brukar normalt erbjuda ett par avgångar i veckan, Den större flygplatsen i Barcelona heter El Prat och ligger bara någon mil utan för staden. Här ifrån går det både att ta buss, tunnelbana eller taxi in till citykärnan.

Bra att veta

Siestan är något som det inte tummas på bland spanjorerna. Det innebär att de flesta mindre butiker stänger mitt på dagen för att sedan öppna senare på eftermiddagen.

Euro är den valuta som Spanien använder sig av men det går oftast bra att betala med de vanligaste bankkorten. Det förekommer en del ficktjuvar i Barcelona därför kan det vara bra att inte ha stora summor kontanter på sig.
 


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.