Barcelona 

Barcelona med sitt breda utbud av kultur, sport och nattliv är ett av de mer populära resmålen för européer. Med sitt medelhavsklimat blir även staden ett populärt besök för familjer som vill kombinera resan med sol och bad då temperaturen snittar cirka 20 grader under sommarmånaderna.

Under vinterhalvåret är det något kallare, med en snitt-temperatur på cirka 10 grader blir då staden ett utmärkt besöksmål för dig som vill uppleva sevärdheter, fotboll och andra roliga aktiviteter då trängseln är något mindre.

Sevärdheter i Barcelona

Barcelona stad erbjuder en mängd intressanta sevärdheter och modern arkitektur. För den som är ute efter kulturskatter finns den sagolika katedralen la Sagrada Familia som efter över 100 års byggande fortfarande inte är helt färdig.

I de gotiska kvarteren ”Barri Gòtico”, som ligger i centrala Barcelona, finns ett antal kyrkliga, kulturella och politiska byggnader. Utöver detta finns roliga saker för familjen så som Barcelona Zoo och L’Aquàrium de Barcelona med över 11 000 arter av vattendjur. Cirka 10 mil utanför Barcelona hittar du nöjesfältet Port Aventura som är en av de största nöjesparkerna i Europa.

För den fotbollstokiga rekommenderas varmt ett besök på Camp Nou, hemmaplan för fotbollslaget FC Barcelona, även på spelfria dagar då du får chansen att se hur arenan ser ut bakom stängda dörrar.

Sport

Fotbollslaget FC Barcelona är det lag flest förknippar med staden. Kanske inte så konstigt med tanke på att deras hemma arena Camp Nou tar in strax under 100 000 personer på matchdagar. Det andra mer kända fotbollslaget heter Espanyol och spelar sina hemmamatcher på RCDE Stadium som ligger i utkanten av staden.

Vad många inte vet är att Barcelona även har ett väldigt framgångsrikt basketlag som bär samma namn som fotbollslaget FC Barcelona. Arenan, Palau Blaugrana, ligger precis intill Nou Camp.

Musik

I Barcelonas hjärta finns en Europas största operahus; Gran teatre del Liceu. Här hittar du även konserthuset Palau de la Música Catalana som vanligtvis är fullspäckad med olika konserter.

Så tar du dig hit

Från Köpenhamn, Oslo, Göteborg och Stockholm går det nästan dagligen direktflyg till Barcelona. Även mindre flygplatser så som Skavsta Nyköping och Oslo Torp brukar normalt erbjuda ett par avgångar i veckan, Den större flygplatsen i Barcelona heter El Prat och ligger bara någon mil utan för staden. Här ifrån går det både att ta buss, tunnelbana eller taxi in till citykärnan.

Bra att veta

Siestan är något som det inte tummas på bland spanjorerna. Det innebär att de flesta mindre butiker stänger mitt på dagen för att sedan öppna senare på eftermiddagen.

Euro är den valuta som Spanien använder sig av men det går oftast bra att betala med de vanligaste bankkorten. Det förekommer en del ficktjuvar i Barcelona därför kan det vara bra att inte ha stora summor kontanter på sig.
 


Barcelona F1

Barcelona

FlygHotellBiljett
fr 6795 SEK
HotellBiljett
fr 5495 SEK
Biljett
fr 3295 SEK
Särskilda avbokningsvillkor Paketresor

Paketresor (flyg och/eller hotell inklusive evenemangsbiljett)

Bokas och bekräftas 2020-09-01—2021-06-30.

För att underlätta vid köp av paketresa har vi under 2020-2021 än förmånligare villkor.

Om du behöver boka av din resa på grund av UD-avrådan eller utlyst karantän på din destination så erhåller du 70% i återbetalning

  • Avrådan ska ligga 5 dagar innan planerad utresa
  • Utbetalning sker inom 90 dagar
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Arsenal Officiell Agent Logga

Chelsea FC Officiell Agent

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Officiell Agent

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

West Ham official hospitality reseller logga
Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

 

Premier League – Reducerad kapacitet till en början

Premier League startade den 12/9 och till en början kommer läktarna vara stängda. Klubbarnas arenor är godkända för reducerad kapacitet och när fans är välkommen in på läktarna så rör det sig om allt från 20%-40% som det ser ut just nu.

Hur påverkar detta dig som resenär?
Du har säkert läst i media att de platser som släpps enbart kommer gå till medlemmar av klubben. Detta är till viss del sant, men vi är stolta att meddela att GO Sport Travel genom långa och mycket goda relationer med klubbarna behåller våra avtal i nivå med den reducerade kapaciteten klubbarna snart presenterar.
Du kan alltså med hjälp av GO Sport Travel AB fortsättningsvis vara en av de som sitter på läktaren och upplever Premier League live, redan i Oktober!

Det planeras för att varje besökare behöver vidta vissa kloka åtgärder, som till exempel att bära munskydd etc. Därtill kommer varje besökares namn vara utskrivet på biljetten, och efterföljande identitetskontroller sker vid ankomst till arenaområdet.
Kortfattat ska varje besökare ha just sin biljett som är registrerad av klubben. Registreringen sköter naturligtvis GO Sport Travel om för besökarens räkning.

Klubbarna är mycket glada över att ha en hög trygghet i vilka besökare de har på plats, både för dem själva och besökarna. Klubbarna hoppas även i och med detta att antalet minder önskvärda biljettaktörer minskar. Vi uppmanar dig till att vara observant när du lyssnar på andra aktörer.

Det kan finnas biljett/researrangörer som kommer förmedla att ovanstående restriktioner inte kommer krävas, men det är då inte korrekt information.
Vi ser fram emot att inom kort meddela när vi tillsammans med klubbarna öppnar försäljningen för kommande Premier League säsong.
/ GO Sport Travel

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.