Bangkok 

Thailands huvudstad Bangkok är belägen vid floden Chao Phraya i centrala delen av landet. Staden är ett av världens populäraste turistmål, mycket för det gynnsamma klimatet. Bangkok har cirka 20 miljoner besökare varje år och här ligger medeltemperaturen runt 30 grader året om. Bästa tiden att resa hit är mellan december till mars och under maj-oktober råder regnperiod i hela landet.

Sevärdheter i staden

Det finns många vackra byggnader att upptäcka i staden. Ett av dessa är Grand Palace som ligger på Na Phra Lan Road i närheten av det berömda turiststråket Khao San Road. Här har du möjlighet att bara strosa runt på egen hand eller delta i någon av de guidade turer som anordnas varje dag. Palatset håller öppet varje dag i veckan mellan 8:30-15:30. Du kan ta dig hit antingen via taxi, tuk tuk eller via båt på Chao Praya-floden.

Templet Wat Phra Kaew ligger i direkt anslutning till Grand Palace. Det är det heligaste buddhistiska templet i landet och här finns den magnifika statyn Smaragdbuddha, huggen ur ett enda stycke jade. Genom åren har landets regenter bidragit med heliga och värdefulla gåvor till templet vilket gjort det till en riktig skattkammare. Notera att sandaler, shorts och bara axlar inte är tillåtet.

I Bangkok ligger också Sydostasiens största akvarieanläggning, SEA LIFE Bangkok Ocean World. På den ca 10 000 kvadratmeter stora anläggningen med totalt 5 000 000 liter vatten kan du se över hundratals olika arter som visas på de olika utställningarna. Här finns allt från små krabbor till stora hajar. Akvariet vill erbjuda besökare både underhållning och utbildning. Öppet alla dagar klockan 11–20.

Matkulturen i Bangkok

För att ta del av den äkta thailändska matkulturen behöver du bara kliva ut på gatan och upptäcka den fantastiska streetfood som staden har att erbjuda. Det är väldigt vanligt att Bangkokborna själva köper sin mat från dessa gatustånd och det har blivit en naturlig social mötesplats. Hygienen är förvånansvärt god och maten tillagas på beställning av färska råvaror.

Självklart finns det också mängder av trevliga restauranger för dig som vill sitta ner vid dukat bord. Till exempel restaurangen ”The Family” i Phra Nakhon, ett utmärkt alternativ om du vill äta otroligt god och prisvärd thailändsk mat. Dom har dessutom väldigt bra med vegetariska/veganska alternativ, vilket annars kan vara svårt att hitta i Bangkok.

Sport att uppleva live

Nationalsporten i Thailand, Muay Thai (Thaiboxning), är djupt rotad i den thailändska kulturen och är något som bara måste upplevas när man är på plats i Thailand. Lumpini Stadium är nog världens mest berömda thaiboxningsarena och ligger på Rama IV Road.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.