Bangkok 

Thailands huvudstad Bangkok är belägen vid floden Chao Phraya i centrala delen av landet. Staden är ett av världens populäraste turistmål, mycket för det gynnsamma klimatet. Bangkok har cirka 20 miljoner besökare varje år och här ligger medeltemperaturen runt 30 grader året om. Bästa tiden att resa hit är mellan december till mars och under maj-oktober råder regnperiod i hela landet.

Sevärdheter i staden

Det finns många vackra byggnader att upptäcka i staden. Ett av dessa är Grand Palace som ligger på Na Phra Lan Road i närheten av det berömda turiststråket Khao San Road. Här har du möjlighet att bara strosa runt på egen hand eller delta i någon av de guidade turer som anordnas varje dag. Palatset håller öppet varje dag i veckan mellan 8:30-15:30. Du kan ta dig hit antingen via taxi, tuk tuk eller via båt på Chao Praya-floden.

Templet Wat Phra Kaew ligger i direkt anslutning till Grand Palace. Det är det heligaste buddhistiska templet i landet och här finns den magnifika statyn Smaragdbuddha, huggen ur ett enda stycke jade. Genom åren har landets regenter bidragit med heliga och värdefulla gåvor till templet vilket gjort det till en riktig skattkammare. Notera att sandaler, shorts och bara axlar inte är tillåtet.

I Bangkok ligger också Sydostasiens största akvarieanläggning, SEA LIFE Bangkok Ocean World. På den ca 10 000 kvadratmeter stora anläggningen med totalt 5 000 000 liter vatten kan du se över hundratals olika arter som visas på de olika utställningarna. Här finns allt från små krabbor till stora hajar. Akvariet vill erbjuda besökare både underhållning och utbildning. Öppet alla dagar klockan 11–20.

Matkulturen i Bangkok

För att ta del av den äkta thailändska matkulturen behöver du bara kliva ut på gatan och upptäcka den fantastiska streetfood som staden har att erbjuda. Det är väldigt vanligt att Bangkokborna själva köper sin mat från dessa gatustånd och det har blivit en naturlig social mötesplats. Hygienen är förvånansvärt god och maten tillagas på beställning av färska råvaror.

Självklart finns det också mängder av trevliga restauranger för dig som vill sitta ner vid dukat bord. Till exempel restaurangen ”The Family” i Phra Nakhon, ett utmärkt alternativ om du vill äta otroligt god och prisvärd thailändsk mat. Dom har dessutom väldigt bra med vegetariska/veganska alternativ, vilket annars kan vara svårt att hitta i Bangkok.

Sport att uppleva live

Nationalsporten i Thailand, Muay Thai (Thaiboxning), är djupt rotad i den thailändska kulturen och är något som bara måste upplevas när man är på plats i Thailand. Lumpini Stadium är nog världens mest berömda thaiboxningsarena och ligger på Rama IV Road.


Särskilda avbokningsvillkor Paketresor

Paketresor (flyg och/eller hotell inklusive evenemangsbiljett)

Bokas och bekräftas 2020-09-01—2021-06-30.

För att underlätta vid köp av paketresa har vi under 2020-2021 än förmånligare villkor.

Om du behöver boka av din resa på grund av UD-avrådan eller utlyst karantän på din destination så erhåller du 70% i återbetalning

  • Avrådan ska ligga 5 dagar innan planerad utresa
  • Utbetalning sker inom 90 dagar
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Arsenal Officiell Agent Logga

Chelsea FC Officiell Agent

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Officiell Agent

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

West Ham official hospitality reseller logga
Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

 

Premier League – Reducerad kapacitet till en början

Premier League startade den 12/9 och till en början kommer läktarna vara stängda. Klubbarnas arenor är godkända för reducerad kapacitet och när fans är välkommen in på läktarna så rör det sig om allt från 20%-40% som det ser ut just nu.

Hur påverkar detta dig som resenär?
Du har säkert läst i media att de platser som släpps enbart kommer gå till medlemmar av klubben. Detta är till viss del sant, men vi är stolta att meddela att GO Sport Travel genom långa och mycket goda relationer med klubbarna behåller våra avtal i nivå med den reducerade kapaciteten klubbarna snart presenterar.
Du kan alltså med hjälp av GO Sport Travel AB fortsättningsvis vara en av de som sitter på läktaren och upplever Premier League live, redan i Oktober!

Det planeras för att varje besökare behöver vidta vissa kloka åtgärder, som till exempel att bära munskydd etc. Därtill kommer varje besökares namn vara utskrivet på biljetten, och efterföljande identitetskontroller sker vid ankomst till arenaområdet.
Kortfattat ska varje besökare ha just sin biljett som är registrerad av klubben. Registreringen sköter naturligtvis GO Sport Travel om för besökarens räkning.

Klubbarna är mycket glada över att ha en hög trygghet i vilka besökare de har på plats, både för dem själva och besökarna. Klubbarna hoppas även i och med detta att antalet minder önskvärda biljettaktörer minskar. Vi uppmanar dig till att vara observant när du lyssnar på andra aktörer.

Det kan finnas biljett/researrangörer som kommer förmedla att ovanstående restriktioner inte kommer krävas, men det är då inte korrekt information.
Vi ser fram emot att inom kort meddela när vi tillsammans med klubbarna öppnar försäljningen för kommande Premier League säsong.
/ GO Sport Travel

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.