F1 Spielberg - Formel 1 Biljetter & paketresor

Spielberg F1

A1 / Red Bull Ring - Spielberg

Upplev Formel 1 - Live på A1 / Red Bull Ring!

Red Bull Ring, strax utanför den lilla orten Spielberg i sydöstra Österrike, är alplandets absoluta centrum vad gäller Formel 1 och även värd för Österrikes Grand Prix. Banan som tidigare gick under namnet A1-ring har en F1-historia som går tillbaka över 40 år i tiden. De senaste åren har Österrikes Grand Prix på Red Bull Ring körts i slutet av juni eller början av juli, med andra ord under en tid som gör sig mycket bra för en sommarresa till de österrikiska Alperna med omnejd.

Red Bull Ring började byggas redan år 1969 under namnet Österreichring och året därpå, närmare bestämt 16 augusti kördes det allra första Formel 1-loppet på banan med belgaren Jacky Ickx som segrare.

Därefter stod Österreichring som värd för Österrikes Grand Prix ända fram till år 1987. Det var också här som den svenske föraren Ronnie Peterson tog sin allra sista seger i augusti år 1978 innan han tyvärr förolyckades på Monza några veckor senare.
Efter 1987 års upplaga av Österrikes Grand Prix skulle det dröja ända fram till 1997 innan det återigen kördes F1 på Österreichring som nu både byggts om och fått ett nytt namn, A1-ring. På grund av säkerhetsaspekter hade banan också kortats ner från knappt 6 km till drygt 4,3 km.

På A1-ring kördes det sedan F1 fram till och med år 2003 innan det var dags för ett nytt uppehåll på drygt 10 år. Efter att energidryckesföretaget Red Bull köpt banan inleddes en ombyggnad i slutet av 2008 och år 2011 nyinvigdes banan under namnet Red Bull Ring. Dock dröjde det till år 2014 innan Österrikes Grand Prix återvände till banan.
Då Red Bull Ring endast innehåller nio kurvor gör detta det möjligt att på flera ställen på banan komma upp i mycket höga hastigheter. Banrekordet, som är från 2003, innehas av Michael Schumacher och lyder på 1:08,377.

Se snabba bilar, vid foten av Österrikiska Alperna

Red Bull Rings läge vid foten av Alperna i sydöstra Österrike gör Österrikes Grand Prix till en perfekt F1-upplevelse i kombination med härliga och avslappnande naturupplevelser. Dessutom hittar man på inte alltför långt avstånd även städer som Wien och Salzburg, vilka bägge definitivt är värda ett besök om man befinner sig i Österrike.

Ett bra tips om man vill se Österrikes Grand Prix är att boka någon form av paketresa genom oss på Go Sport Travel, där allt från boende, flyg till officiella biljetter till F1-racet på Red Bull Ring kan ingå. Paketresan skräddarsys då, helt efter era önskemål!

Inresa till England från 4/10

Från och med 2021-10-04 har England släppt på karantänskravet för inresa enligt nedanstående punkter.

  • Fullt vaccinerade minst 14 dagar innan ankomst (intygas av myndighet)
  • Vaccin godkända av EU och USA
  • Locator Form måste fyllas i tidigast 48 timmar innan avresa*
  • Förboka Day 2 Test i UK (på dag 0,1 eller 2)

Obs! Barn 5-17 år behöver ej vara fullt vaccinerade men följa ovanstående punkter.

Läs komplett information för inresa här.

*Notera att det kan ta upp emot 45 minuter att fylla i Locator Form första gången.

Varje individ ansvarar för att processen fullföljs enligt regelverket.

 

Särskilda avbokningsvillkor Paketresor

Paketresor (flyg och/eller hotell inklusive evenemangsbiljett)

Bokas och bekräftas 2020-09-01—2021-10-31.

För att underlätta vid köp av paketresa har vi under 2020-2021 än förmånligare villkor.

Om du behöver boka av din resa på grund av UD-avrådan utlyst på din destination så erhåller du 70% i återbetalning

  • Avrådan ska ligga 5 dagar innan planerad utresa
  • Utbetalning sker inom 90 dagar
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Arsenal Officiell Agent Logga

Chelsea FC Officiell Agent

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.