F1 Monaco - Formel 1 biljetter & paketresor

Monaco F1

Circuit de Monaco - Monte Carlo

Formel 1 - Live på Circuit de Monaco!

Monacos Grand Prix tillhör ett av de mest mytomspunna loppen inom F1-cirkusen och har ingått i Formel 1-VM varje år med undantag för några år i början av 1950-talet. Loppet som körs i det lilla furstendömet på franska rivieran tillhör också ett av de mest unika inom F1-cirkusen då det helt och hållet körs på allmän väg. Detta innebär trånga gator och svåra kurvor, vilket gör att inte många tillfällen ges för omkörning.

Då Monacos Grand Prix som regel körs i slutet av maj är det näst intill garanterat härligt försommarväder med behagliga temperatur, perfekt för en långweekend helt enkelt.

Redan år 1929 kördes det första Grand Prix-racet på Monte Carlos gator med britten William Grover-Williams som segrare bakom ratten i en Bugatti. Under andra världskriget samt ett par år efter det kördes inget lopp. Först år 1948 återvände Monacos Grand Prix och blev 1950 också en del av det nyinstiftade världsmästerskapet i Formel 1. De följande åren var dock inte Monacos Grand Prix en del av F1-VM utan kom tillbaka på programmet först till säsongen 1955. Sedan dess har loppet varit ett stående inslag i F1-kalendern.

Ända sedan starten år 1929 har banan, eller Circuit de Monaco om man så vill, i stort sett haft samma sträckning, dock har antalet kurvor och chikaner varierat. Den ursprungliga banan innehöll endast 14 kurvor medan sträckningen som användes mellan åren 1986 och 2002 innehöll hela 25 kurvor och chikaner. 

Dagens sträckning, som började användas år 2015, mäter dryga 3,3 km och innehåller 19 olika kurvor och chikaner. Banrekordet, som lyder på 1:17,939, är från 2016 och sattes av britten Lewis Hamilton. Flest segrar på gatorna i Monte Carlo har brasilianaren Ayrton Senna som mellan åren 1987 och 1993 tog hem hela sex segrar här.

Upplev snabba bilar efter Monte Carlos täta gator

Är det någonstans man skall se ett F1-race så är det utan tvekan i Monaco. Det täta racet där bilarna flyger fram på de trånga gatorna i över 250 km/h är något som varje motorentusiast och även andra för den delen bör uppleva live. Att närmare 40 000 åskådare kantar banan gör ju inte saken sämre.

Förutom Monacos Grand Prix så bjuder ju även franska rivieran på en rad andra pärlor som Nice, Antibes och Cannes, alla på behörigt avstånd från Monte Carlo. Det allra lättaste om man vill uppleva Monacos Grand Prix på plats är att boka en paketresa genom oss på Go Sport Travel där allting ingår, såväl resa och hotell som officella F1-biljetter!

maj
26
sön 2024

Monaco F1

Formel 1 Resor
Circuit de Monaco - Monte Carlo

FlygHotellBiljett
fr 13995 SEK
HotellBiljett
fr 10495 SEK
Biljett
fr 3995 SEK
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.