F1 Hockenheim - Formel 1 Biljetter & paketresor

Hockenheim F1

Hockenheimring - Hockenheim

Upplev Formel 1 - Live på Hockenheimring!

Hockenheimring, belägen ca 5 mil norr om Karlsruhe i sydvästra Tyskland, tillhör en av de riktigt klassiska arenorna för Formel 1. Sedan år 1970 har Hockenheimring otaliga gånger stått som värd för Tysklands Grand Prix och som regel alltid i slutet av juli. Efter att under många år ensam varit värd för Tysklands Grand Prix delar Hockenheimring sedan år 2008 värdskapet med Nürburgring och F1-racet körs numera vartannat år på respektive bana.

Hockenheimring byggdes redan år 1932 och användes under de första årtionden som tävlingsbana för motorcykeltävlingar samt som testanläggning för bland annat Mercedes-Benz. På den här tiden hade banan en längd på nästan åtta kilometer.

År 1965 gjordes en större ombyggnad av Hockenheimring och 2 augusti år 1970 kördes det allra första Formel 1-loppet på banan inom ramen för världsmästerskapet i F1. Som segrare stod österrikaren Jochen Rindt, vilken även tog hem totalsegern i det årets VM, dock postumt skall sägas eftersom han tyvärr förolyckades under tävlingshelgen på Monza en dryg månad efter segern på Hockenheim.

När restriktioner i mängden bränsle som fick användas under ett F1-lopp infördes under 1980-talet var det inte ovanligt att en del förare fick slut på bränsle under racen på Hockenheimring, något som bland annat hände världsmästaren Alain Prost under 1986 års upplaga. Efter påtryckningar från internationella bilsportförbundet, FIA, kortades Hockenheimring kraftigt ner år 2002 från drygt 6,8 km till knappt 4,6 km. Detta för att öka säkerheten på banan, men även för att göra det möjligt för åskådarna att se mer av loppet. Totalt har Hockenheimring 17 olika kurvor och chikaner och kännetecknas dessutom av de näst intill obefintliga höjdskillnaderna.

Snabbast på den nuvarande versionen av Hockenheimring har finländaren Kimi Räikkönen varit när han år 2004 slutförde ett varv på 1:13,780.
Flest segrar i VM-sammanhang på Hockenheimring har tyske sjufaldige världsmästaren Michael Schumacher, som mellan åren 1995 och 2006 tog hem fyra segrar här.

Vi skräddarsyr din F1-resa - efter era önskemål

Då Tysklands Grand Prix på Hockenheimring alltid körs i slutet av juli innebär detta att F1-racet går alldeles utmärkt att kombinera med andra resmål. Förutom Karlsruhe hittar man inom ett par timmars resa från Hockenheim bland annat städer som Stuttgart och Strasbourg. Dessutom finns förstås också bergskedjan Schwarzwald, känd för sin underbart vackra natur.

För att underlätta det hela och göra bokningen så smidig som möjligt är ett bra tips att boka någon form av paketresa genom oss på Go Sport Travel, där i vartfall hotell och officella F1-biljetter till Hockenheimring ingår. Vi skäddarsyr då er paketresa, helt efter era önskemål!

Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.