Belgium F1

Formel 1 Resor

sön 28 juli 2024 - Circuit de Francorchamps - SpaHotellpaket Hotell Biljett

I paketet ingår:

  • 3 nätter på 3*** hotell i Bryssel, del i dubbelrum
  • Frukost
  • F1-biljett, Bronze, Söndag
  • Tillgång till GO Sport Travels Journr. vid behov
  • Skatter och avgifter

Fr 8495 SEK
/person

Biljettpaket Biljett

I paketet ingår:

  • F1-biljett, Bronze, Söndag
  • Tillgång till GO Sport Travels Journr. vid behov
  • Skatter och avgifter

Fr 3695 SEK
/person

Upplev Formel 1 - Live på Circuit de Spa-Francorchamps!

Circuit de Spa-Francorchamps belägen strax utanför den lilla byn Franchorchamps i sydöstra Belgien tillhör en av de mest anrika banorna i Formel 1-cirkusen. Ända sedan starten av världsmästerskapet i F1 år 1950 har Belgiens Grand Prix med några undantag körts här. Förutom detta tillhör även Spa-Francorchamps både en av de längsta banorna och allra snabbaste banorna i VM-serien.

Mest framgångsrik på Spa-Francorchamps har tyske föraren Michael Schumacher varit som mellan åren 1992 och 2002 vann hela sex upplagor av Belgiens Grand Prix. Även finske Kimi Räikkönen har skördat stora framgångar på banan och har hela fyra segrar här. 

F1-racet på Spa-Francorchamps körs som regel i slutet av augusti vilket gör att loppet går alldeles utmärkt att kombinera med en storstadsweekend i de närliggande storstäderna Bryssel eller Köln.

Ett av Formel 1 mest klassiska lopp

Spa-Francorchamps har en historia som går nästan 100 år tillbaka i tiden. Redan 1921 invigdes banan och några år senare, 1925, kördes det första Grand Prix-racet här. På den tiden mätte banan hela 15 km, en längd som minskat under årens lopp.
Det första Formel 1-loppet inom ramen för VM kördes på Spa-Francorchamps 18 juni 1950 och vanns av argentinaren Juan Manuel Fangio i en Alfa Romeo. Sedan dess har banan varit hemvist för Belgiens Grand Prix med undantag för 1970-talet och början av 1980-talet då loppet kördes på Circuit Zolder.

Spa-Francorchamps är som tidigare nämnts en av de längsta inom Formel 1 och mäter nästan exakt på metern 7 km, 7 004 m för att vara exakt. Tack vare längden innehåller banan inte mindre än 20 kurvor och chikaner. På grund av dess läge mitt i Ardennerna innehåller banan även några kullar och motlut. Detta gör också att vädret kan vara aningen oförutsägbart längs med banan med omväxlande vackert väder och regn under ett och samma varv.

Banan betraktas ofta som en av de tuffaste i världen och en bana som verkligen ställer krav på förarens körskicklighet. Banrekordet på Spa-Francorchamps innehas av tysken Sebastian Vettel som under 2009 års tävling slutförde ett varv på 1:47.263.   

F1-loppet på Spa-Francorchamps är som sagt ett utmärkt sätt att avsluta sommaren på och gärna i kombination med besök i någon närliggande storstad. Ett bra tips om man vill underlätta och få en totalupplevelse där allt ingår kan vara att boka någon form av paketresa genom oss där såväl resa och hotell som officiella F1-biljetter är inkluderat!

Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Club Wembley Officiell Agent

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO