Bahrain F1 - Formel 1 Biljetter & paketresor

Bahrain F1

Bahrain International Circuit - Manama

Upplev Formel 1 – Live på Bahrain International Circuit!

Sedan 2004 har Formel 1 Grand Prix genomförts i Bahrain, på Bahrain International Circuit. Just premiärloppet 2004 blev även det första Grand Prix som hållits i Mellanöstern. Första vinnaren i Bahrains Grand Prix blev Formel 1-legenden, tysken Michael Schumacher, som efter att han pensionerat sig från sporten även fick banans första hörn uppkallad efter sig 2014, en skarp högerkurva.

Banan är placerad i Sakhir öknen i närheten av staden Zallaq. En intressant notering är för att kunna skapa en säker bana i närheten av sand valde de inför öppningen att spruta lim på de kringliggande sanddynerna, för att minimera risken för att sanden drar ut på körbanan!

Loppet brukar genomföras tidigt på våren och i F1:s tävlingskalender brukar det vanligtvis vara det andra eller tredje loppet i Världsmästerskapet. Vanligt för Bahrains Grand Prix är även att det genomförs som ett nattrace. Inför en tävling så kan cirka 70 000 åskådare ta del av Formel 1 live!

Banan utformning är skapad av den legendariska F1-arkitekten Hermann Tilke och kretsen har en sträcka på 5,4 km, sammanlagt körs 57 varv under själva loppet. Banans yta har hyllats väl på grund av dess höga greppvänlighet för bilarna, mycket tack vare att de använt graywacke aggregat, en form av sandsten.

Snabbaste varvtiden innehar spanjoren Pedro de la Rosa som genomförde den på 1:31,45. Flest segrar på Bahrain International Cirquit har tysken Sebastian Vettel och engelsmannen Lewis Hamilton som båda står på 4 stycken efter 2020 års mästerskap. Även i Abu Dhabi och på Formel 1 banan Yas Marina Circuit har samma typ av material använts för banan.

Motorsport ute i Sakhir öknen

Säkra er biljett för att se världens största motorsport live i Sakhir öknen i kungariket Bahrain. Denna öken är förutom motorsport även en populär aktivitet att campa i under vintermånaderna.

Vi på Go Sport Travel kan erbjuda officiella biljetter till loppet, med möjligheten för er som kund att välja bland flertalet kategorier och antingen 1- eller 3 dagars inträde. Vi ser efter just era önskemål och på så sätt får ni en biljett till loppet som passar just era förutsättningar och förväntningar!

Det kan vara en utmaning att hitta rätt boende och sätta ihop en resa helt på egen hand. Vi kan hjälpa er, att helt efter era önskemål skräddarsy en komplett resa med boende, anpassade flygtider och rätt biljettkategori för den bästa Formel 1-upplevelsen under Bahrains Grand Prix!

Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.