Abu Dhabi F1

Formel 1 Resor

sön 8 december 2024 - Abu Dhabi - Yas Marina Circuit - Abu DhabiFlyg och hotellpaket Flyg Hotell Biljett

I paketet ingår:

 • Flyg t/r (Avresa Torsdag, ankomst Fredag)
 • 3 nätter på 4**** Hotell i Abu Dhabi, del i dubbelrum
 • Frukost
 • Ditt val av F1-biljett
 • Tillgång till GO Sport Travels Journr. vid behov
 • Skatter & avgifter

Fr 16995 SEK
/person

Hotellpaket Hotell Biljett

I paketet ingår:

 • 3 nätter på 4**** Hotell i Abu Dhabi, del i dubbelrum
 • Frukost
 • Ditt val av F1-biljett
 • Tillgång till GO Sport Travels Journr. vid behov
 • Skatter & avgifter

Fr 11995 SEK
/person

Biljettpaket Biljett

I paketet ingår:

 • Ditt val av F1-biljett
 • Tillgång till GO Sport Travels Journr. vid behov
 • Skatter & avgifter

Fr 4995 SEK
/person

Upplev Formel 1 - Live på Yas Marina Circuit!

Yas Marina Circuit, belägen på Yas Island strax utanför Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi, är ett av de senaste tillskotten till F1-cirkusen. Banan stod klar i oktober år 2009 och har sedan år 2014 stått som värd för det avslutande loppet i F1-VM i slutet av november. Abu Dhabis Grand Prix är tämligen unikt i sitt slag då det körs på en bana som ligger på en konstgjord ö.

Banan är ritad av den tyske ingenjören Hermann Tilke som genom åren ritat en lång rad F1-banor och även andra motorbanor. Totalt mäter Yas Marina Circuit 5 554 m och består av hela 21 kurvor och chikaner, vilket gör banan ganska krävande rent tekniskt och framför allt den sista tredjedelen in mot start-och-mål-rakan. Dock är detta något som uppskattas av förarna.

Yas Marina Circuit började byggas våren 2007 efter att det tidigare samma år utannonserats att F1-cirkusen skulle komma till Abu Dhabi år 2009. Banan stod helt klar i oktober samma år och 1 november kördes det allra första Formel 1-loppet i Abu Dhabi som för övrigt också var det sista på säsongen det året. Segrare blev tysken Sebastian Vettel som i och med det säkrade andraplatsen bakom britten Jenson Button som tog hem den totala VM-segern.

Året därpå stod Abu Dhabi och Yas Marina Circuit återigen som värd för VM-avslutningen och gjorde så också 2014 och 2015. 

Banrekordet på Yas Marina Circuit, som innehas av tysken Sebastian Vettel, är från premiärloppet år 2009 och lyder på 1:40.279. Vettel är även den som har flest segrar i F1-sammanhang på banan, nämligen tre stycken.

Formel 1, badstränder och exotiska miljöer

Yas Marina Circuit och Abu Dhabi tillhör definitivt något av det mest exotiska man kan uppleva i Formel 1-sammanhang med Persiska viken på ena sidan och den arabiska öknen på den andra. Banan ingår dessutom i ett större komplex bestående av en temapark, en vattenpark, shoppingcenter och hotell. I nära anslutning till dessa hittar man även stränder och en golfbana.

Tack vare att Abu Dhabis Grand Prix körs i slutet av november gör detta att temperaturerna är behagliga, runt 25 grader, och således perfekt för oss svenskar. Funderar man på att se Abu Dhabis Grand Prix live på plats är ett bra och även smidigt alternativ att boka en paketresa genom oss där såväl hotell och resa som officiella biljetter till själva racet ingår!

Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Club Wembley Officiell Agent

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO