F1 Abu Dhabi - Formel 1 biljetter och paketresor

Abu Dhabi F1

Abu Dhabi - Yas Marina Circuit - Abu Dhabi

Yas Marina Circuit, belägen på Yas Island strax utanför Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi, är ett av de senaste tillskotten till F1-cirkusen. Banan stod klar i oktober år 2009 och har sedan år 2014 stått som värd för det avslutande loppet i F1-VM i slutet av november. Abu Dhabis Grand Prix är tämligen unikt i sitt slag då det körs på en bana som ligger på en konstgjord ö.

Upplev Formel 1 på Yas Marina Circuit

Yas Marina Circuit började byggas våren 2007 efter att det tidigare samma år utannonserats att F1-cirkusen skulle komma till Abu Dhabi år 2009. Banan stod helt klar i oktober samma år och 1 november kördes det allra första Formel 1-loppet i Abu Dhabi som för övrigt också var det sista på säsongen det året. Segrare blev tysken Sebastian Vettel som i och med det säkrade andraplatsen bakom britten Jenson Button som tog hem den totala VM-segern.
Året därpå stod Abu Dhabi och Yas Marina Circuit återigen som värd för VM-avslutningen och gjorde så också 2014 och 2015. Även i år körs F1-avslutningen i Abu Dhabi, närmare bestämt 27 november.

Yas Marina Circuit är ritad av den tyske ingenjören Hermann Tilke som genom åren ritat en lång rad F1-banor och även andra motorbanor. Totalt mäter Yas Marina Circuit 5 554 m och består av hela 21 kurvor och chikaner, vilket gör banan ganska krävande rent tekniskt och framför allt den sista tredjedelen in mot start-och-mål-rakan. Dock är detta något som uppskattas av förarna.

Banrekordet på Yas Marina Circuit, som innehas av tysken Sebastian Vettel, är från premiärloppet år 2009 och lyder på 1:40.279. Vettel är även den som har flest segrar i F1-sammanhang på banan, nämligen tre stycken.

Yas Marina Circuit och Abu Dhabi tillhör definitivt något av det mest exotiska man kan uppleva i Formel 1-sammanhang med Persiska viken på ena sidan och den arabiska öknen på den andra. Banan ingår dessutom i ett större komplex bestående av en temapark, en vattenpark, shoppingcenter och hotell. I nära anslutning till dessa hittar man även stränder och en golfbana.

Tack vare att Abu Dhabis Grand Prix körs i slutet av november gör detta att temperaturerna är behagliga, runt 25 grader, och således perfekt för oss svenskar.
Funderar man på att se Abu Dhabis Grand Prix live på plats är ett bra och även smidigt alternativ att boka en paketresa där såväl hotell och resa som biljetter till själva racet ingår.

Datum
TBA

Abu Dhabi F1

Formel 1 Resor
Abu Dhabi - Yas Marina Circuit - Abu Dhabi

FlygHotellBiljett
Förfrågan
HotellBiljett
Förfrågan
Biljett
Förfrågan
Särskilda avbokningsvillkor Paketresor

Paketresor (flyg och/eller hotell inklusive evenemangsbiljett)

Bokas och bekräftas 2020-09-01—2020-09-30

För att underlätta vid köp av paketresa har vi under september 2020 än förmånligare villkor.

Om du behöver boka av din resa på grund av UD-avrådan eller utlyst karantän på din destination så erhåller du 70% i återbetalning

  • Avrådan ska ligga 5 dagar innan planerad utresa
  • Utbetalning sker inom 90 dagar
Premier League – Reducerad kapacitet till en början

Premier League startar den 12/9 och under september månad kommer läktarna vara stängda. Från och med första Oktober planerar klubbarna att deras arenor är godkända för reducerad kapacitet. Allt från 20%-40% är planen just nu.

Hur påverkar detta dig som resenär?
Du har säkert läst i media att de platser som släpps enbart kommer gå till medlemmar av klubben. Detta är till viss del sant, men vi är stolta att meddela att GO Sport Travel genom långa och mycket goda relationer med klubbarna behåller våra avtal i nivå med den reducerade kapaciteten klubbarna snart presenterar.
Du kan alltså med hjälp av GO Sport Travel AB fortsättningsvis vara en av de som sitter på läktaren och upplever Premier League live, redan i Oktober!

Det planeras för att varje besökare behöver vidta vissa kloka åtgärder, som till exempel att bära munskydd etc. Därtill kommer varje besökares namn vara utskrivet på biljetten, och efterföljande identitetskontroller sker vid ankomst till arenaområdet.
Kortfattat ska varje besökare ha just sin biljett som är registrerad av klubben. Registreringen sköter naturligtvis GO Sport Travel om för besökarens räkning.

Klubbarna är mycket glada över att ha en hög trygghet i vilka besökare de har på plats, både för dem själva och besökarna. Klubbarna hoppas även i och med detta att antalet minder önskvärda biljettaktörer minskar. Vi uppmanar dig till att vara observant när du lyssnar på andra aktörer.

Det kan finnas biljett/researrangörer som kommer förmedla att ovanstående restriktioner inte kommer krävas, men det är då inte korrekt information.
Vi ser fram emot att inom kort meddela när vi tillsammans med klubbarna öppnar försäljningen för kommande Premier League säsong.
/ GO Sport Travel

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.

Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Arsenal Officiell Agent Logga

Chelsea FC Officiell Agent

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Officiell Agent

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

West Ham official hospitality reseller logga
Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent