Six Nations - Biljetter & rugbyresor

Six Nations Championship, även kallat Guinness Six Nations spelas årligen mellan England, Frankrike, Irland, Italien, Skottland och Wales. 

Ursprunget till denna oerhört populära turneringen är Home Nations Championshop som hade sin första upplaga redan 1883 mellan England, Irland, Skottland och Wales. Detta var även tidernas första internationella turnering inom Rugby Union.
1910 anslöt sig Frankrike till turneringen och således bytte turneringen namn till Five Nations Championship. När väl Italien anslöt sig så antog turneringen dess nuvarnade namn, Six Nations Championship.


Inom Six Nations finns ett flertal troféer

  • Wooden Spoon tilldeles det lag som ensamt slutar sista varje år (ej delad sista plats
  • Centenary Quaich troféen som delas ut till den inbördes vinnaren mellan Irland och Skottland
  • Calcutta Cup som vinns av inbördes vinnare mellan England och Skottland
  • Giuseppe Garibaldi Trophy går till inbördes vinnaren mellan Frankrike och Italien
  • Millennium Trophy till inbördes vinnaren mellan England och Irland
  • Triple Crown som tilldeles det lag som vinner alla sina matcher mot de urspurngliga fyra lagen (England, Irland, Skottland och Wales) 
  • Grand Slam som tilldelas det lag som går helt obesegrad genom Six Nations Championship

Varje lag spelare 5 matcher varje år. Jämna år har Frankrike, Irland och Wales fördelen med tre hemmamatcher och England, Italien och Skottland spelar då två hemmamatcher. Udda årtal är ordningen den omvända.
Turnering går avstapeln varje år i Februari / Mars.

Six Nations är bland det största som går att uppleva inom Rugby och är väldigt populärt även utanför de deltagande länderna och ca. 60 länder har tv-bevakning!

Rugbyn är en av de absolut största sporterna på de brittiska öarna. Alla matcher är slutsålda och pubarna överhopas av öl-sugna experter.

För oss nord-bor ter sig sporten kanske en aning udda, men ett besök ger Er en upplevelse inte bara på matchen utan även innan och efter matchen då ett besök på en pub är att rekomendera. Det pratas rugby överallt!

Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.