UEFA Women’s Champions League (UWCL) är den främsta klubbfotbollsturneringen för kvinnor i Europa, organiserad av Union of European Football Associations (UEFA). Turneringen grundades 2001 som UEFA Women's Cup och bytte namn till Women’s Champions League säsongen 2009-2010.

UWCL samlar de bästa kvinnliga fotbollsklubbarna från olika europeiska ligor som tävlar om att bli kontinentens bästa lag. Turneringen börjar med kvalomgångar där mindre klubbar har möjlighet att nå huvudturneringen, som består av ett gruppspel följt av utslagsrundor. Slutligen möts de två bästa lagen i en prestigefylld final.

Olympique Lyonnais Féminin från Frankrike är den mest framgångsrika klubben i turneringens historia med åtta titlar, vilket understryker deras dominans i europeisk damfotboll. Andra framstående klubbar inkluderar VfL Wolfsburg och FC Barcelona, som också har imponerande meriter.

UWCL har haft en betydande roll i att höja statusen och synligheten för damfotboll. De senaste åren har turneringen sett en ökad medieuppmärksamhet och publikintresse, vilket reflekterar den växande populariteten för damfotboll globalt.

UEFAs satsningar på att utveckla damfotboll genom UWCL har inte bara bidragit till sportens kvalitet, utan också till att skapa förebilder för unga flickor som drömmer om en karriär inom fotbollen.

 


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.