SSC Napoli - Biljetter & fotbollsresor

SSC Napoli

Stadio Diego Armando Maradona - Neapel

Välkommen till ett hett tempererat Neapel, på alla sätt och vis! I denna hamnstad i södra Italien återfinns Società Sportiva Calcio Napoli. De ljusblåa spelar till vardags på anrika Stadio San Paolo, med plats för 60 240 åskådare.

Arenan har fått sitt namn efter aposteln Paulus och kännetecknas förutom det massiva publiktrycket också av den speciella vallgraven som omringar den gröna mattan.

maj
19
sön 2024

ACF Fiorentina - SSC Napoli

Serie A - Italien
Stadio Artemio Franchi - Florens

FlygHotellBiljett
fr 6795 SEK
HotellBiljett
fr 4195 SEK

SSC Napoli - Historia

Klubben grundades 1904 som Naples Foot-Ball & Cricket Club i Neapel av engelska hamnarbetare. Klubbfärgen ljusblått symboliserar havet och himlen, passande för den miljö som staden är belägen i.

Den storhetsperiod klubben hittills har haft var i slutet av 1980-talet då Diego Maradona var mittpunkten och drivkraften i det lag som vann Serie A två gånger. Klubbens största framgångar fram till och med detta hade varit två segrar i italienska cupen, 1962 och 1976.

Maradona värvades från FC Barcelona 1984, för tidens då högsta transfersumma. Han mottogs som en frälsare och en frontfigur i Neapels chans att hävda sig mot norra Italien, med deras storlag Juventus FC och AC Milan. Och detta gjorde de sannerligen!

Med den lilla argentinaren i spetsen så vann klubben för första gången italienska mästerskapet och samma år vann man dessutom cupen. 1990 vann man återigen italienska ligan.

Efter storhetstiden med Maradona på 1980-talet gick Napoli mot dystrare tider. Med dåliga ekonomiska resultat så tappade de mot de största och åkte ner igenom seriesystemet. Napoli var i slutet av 1990-talet en skugga av sitt forna jag och spelade då i Serie B. Med den sportsliga nedgången och placeringen i botten på andradivision så tappade de även biljettintäkterna från den annars fullsatta arenan.

Klubben gick i konkurs 2004 och tvångsdegraderades då till Serie C1. Samma år bildades efterträdaren Napoli Soccer. Den stora vändningen för klubben kom när filmproducenten Aurelio De Laurentiis köpte upp klubben. Han satte tidigt upp målet; Att spela i Europa inom en femårsperiod. Med den framåtandan så kom även supportrarna och ekonomin tillbaka på en stabil nivå.

De Laurentiis köpte därefter även tillbaka det gamla namnet SSC Napoli och de spelar sedan säsongen 2007-2008 återigen i Serie A. Sedan dess har klubben ännu en gång etablerat sig i toppen på grund av kloka värvningar, bra tränare och ännu en gång med arenan Stadio San Paolo, fylld till bredden av de fotbollsfanatiska napolitanarna.

Fotbollsbiljetter och fotbollresor - SSC Napoli

Staden Neapel är förutom fotbollen även känd för sin kultur, mat och shopping. Ta en tur på shoppinggatan Via Toledo, boka in en kväll på operahuset San Carlo, njut av klassiska bakverk på kultförklarade Pintauro eller ta en guidad tur i den underjordiska Neapel och avrunda det kulturella med ett besök på stadens arkeologiska museum, med hela 26 olika avdelningar.

Ovan hittar du SSC Napoli spelschema för att hitta ett datum som passar dig. När du valt vilken match och datum som du tycker ser bra ut klickar du in på den matchen för att i lugn och ro kunna välja bland matchbiljetter och hotell.

Känner du dig osäker på vilken typ av fotbollsbiljett eller hotell du ska välja är du mer än välkommen att maila eller ringa oss. Vi delar gärna med oss av vår erfarenhet som stöd för att du ska känna dig säker i dina val. Med våra trygga villkor ser vi till att din matchbiljett levereras enligt överenskommelse.

Kontakta oss redan idag för att boka en officiell fotbollsbiljett för att få se SSC Napoli live eller ett förslag på en komplett fotbollsresa till Neapel!

Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.