Coppa Italia, den italienska fotbollscupen, är en prestigefylld turnering organiserad av Italiens fotbollsförbund (FIGC). Turneringen inleddes 1922, men det var först efter andra världskriget som den fick en kontinuerlig struktur. Den första upplagan vanns av Vado, medan de flesta av de senare upplagorna har dominerats av de stora klubbarna i Serie A.

Turneringens format har förändrats genom åren, men den grundläggande strukturen har bestått av knockout-matcher som leder fram till en final. Från början spelades finalen på olika arenor, men sedan 1980 har Stadio Olimpico i Rom varit den huvudsakliga platsen för finalen, vilket har gett evenemanget en fast och symbolisk hemvist.

Juventus har varit den mest framgångsrika klubben i Coppa Italia-historien, med flera titlar till sitt namn. Andra storlag som Roma, Inter, och AC Milan har också haft betydande framgångar i turneringen. Coppa Italia har inte bara gett de stora klubbarna ytterligare en chans till silverware utan har också gett mindre lag möjlighet att spela på större scener och skapa oförglömliga ögonblick.

Ett minnesvärt ögonblick i Coppa Italia-historien är Roma's vinst 1964, där de blev den första klubben från huvudstaden att vinna turneringen. Turneringen erbjuder också en plats i UEFA Europa League till vinnaren, vilket tillför ytterligare en dimension av betydelse och konkurrens.

Coppa Italia fortsätter att vara en central del av italiensk fotboll, och dess spänning och drama bidrar till sportens rika kulturella väv i Italien.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Club Wembley Officiell Agent

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO