Copa del Rey, formellt känd som "Campeonato de España-Copa de Su Majestad el Rey," är en av de mest prestigefyllda fotbollstävlingarna i Spanien. Turneringen grundades 1903 och har en rik historia som speglar den spanska fotbollens utveckling. Copa del Rey är en årlig knockout-turnering där lag från alla nivåer av det spanska fotbollssystemet, från amatörer till de mest framstående klubbarna i La Liga, tävlar.

En av de mest unika aspekterna av Copa del Rey är dess öppna format, vilket gör att mindre klubbar har möjlighet att möta de största namnen inom spansk fotboll. Detta har lett till flera minnesvärda skrällar genom åren, där underdogs har besegrat storfavoriter och skapat historia. Vinnaren av Copa del Rey kvalificerar sig dessutom för UEFA Europa League, vilket ger en extra incitament för klubbarna att satsa hårt i turneringen.

Turneringen har också en särskild plats i hjärtat av fansen. Finalen, som ofta spelas på en neutral arena, är en av de mest efterlängtade matcherna i den spanska fotbollskalendern. Copa del Rey har sett ikoniska ögonblick, från legendariska spelare som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo till historiska segrar för klubbar som Athletic Bilbao och Real Sociedad. Genom åren har Copa del Rey inte bara varit en plattform för fotbollsspel utan också en symbol för kulturell och regional stolthet i Spanien.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Club Wembley Officiell Agent

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO