FC Barcelona & Camp Nou  

Official agent crest of FC Barcelona

I de västra delarna av fantastiska staden Barcelona så finner man den mytomspunna fotbollsarenan Camp Nou, i det katalanska språket även kallad Nou Camp.
I första halvan av 1900-talet så spelade FC Barcelona på arenan Les Corts men då denna hade en ganska blygsam publikkapacitet på 48 000 åskådare så ville klubben söka efter förnyelse för att kunna hävda sig ännu bättre i Spanien och ute i Europa. 

maj
19
sön 2024

FC Barcelona - Rayo Vallecano

La Liga - Spanien
Estadi Olimpic de Montjuic - Barcelona

Slutsålt

Camp Nou

Den 24 september 1957 stod så den avsevärt större hemmaarenan Camp Nou klar, i dagsläget med plats för 99 354 åskådare. Med detta så är FC Barcelonas hem den största arenan i Europa. Förutom ett besök på arenan på matchdag så rekommenderas även ett besök till det välfyllda klubbmuséet eller den Megastore som finns i anslutning till Camp Nou, med souvenirer och matchställ för alla smaker! 
Namnet på arenan var först tänkt att vara ”Estadi del FC Barcelona” men blev snabbt i folkmun istället kallad Camp Nou (den nya marken). Efter att det populära namnet med tiden blivit synonymt med arenan så blev det slutligen arenans officiella namn under början på 2000-talet.
Arenan har med åren blivit ålderstigen men med det känner man även historien i dess väggar och läktare under matchdagarna. Med inmarch-hymnen "El Cant del Barça" så möts det blå-röda laget av ett passionerat publiktryck och läktarna är även känt för att till de största matcherna också bidra med en vacker mosaik och tifo på läktarna, där varje åskådare bidrar till en fantastisk visuell inramning innan avspark!

Högsta rankingen av UEFA

Under säsongen 1998–99 gav UEFA tjänsterna och faciliteterna på Camp Nou en stort omnämnande genom att tilldela det en femstjärnig ranking. Under 2010, efter de nya UEFA-reglerna, ersattes denna kategori med den nya rubriken "Kategori 4" som motsvarar de arenor som uppfyller de högsta kraven på anläggningar, tjänster och kapacitet som fotbollsarena.

FC Barcelona och El Clásico

Med den position som klubben har i fotbollsvärlden så har massvis av stora matcher spelats på denna stora gräsmatta, med en av de största plan-ytorna i världen (105 meter x 68 meter). Denna plan-yta tillsammans med välvattnat gräs har alltid varit en viktig fördel för det kortpassningsspel som klubben från Barcelona är välkänt för.
På denna arena har det spelats mängder av El Clásicos, mot ärkerivalen Real Madrid, men även spelats viktiga matcher i Champions League och ständigt jagats nya 3 poängare mot konkurrenterna i La Liga. Oavsett förutsättningar, räkna med en match- och arenaupplevelse utöver det vanliga!

Upplev Camp Nou och FC Barcelona live

Vi på Go Sport Travel kan erbjuda officiella matchbiljetter direkt genom vårt avtal med FC Barcelona. Förutom endast en enkel matchbiljett och sittplats (General Admission) så kan vi även erbjuda en matchbiljettkategori som innebär en prisvärd Hospitality, med mat och dryck i en bekväm lounge innan match. Denna har man även tillgång till efter matchen spelats klart, för att kunna prata igenom de fantastiska minnen man har från matchen som spelats på Camp Nou.

 

Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.