Montreal 

I de sydöstra delarna av Kanada hittar du Montreal och med strax under 2 miljoner invånare är idag staden den näststörsta i landet. Montreal är idag ett vattenhål för den kulturintresserade med flera större internationella festivaler och evenemang. Staden erbjuder en mängd intressanta delar med allt från bevarad arkitektur till hypermodern teknologi.

Sevärdheter

Den gamla staden i Montreal ligger sydöst om citykärnan. Här har väldigt mycket bevarats så som den var vid stadens grundande. Här finns även en del museer, katedraler och annat för den som intresserar sig av kulturhistoria. Strax söder om citykärnan ligger OS-byn från 1976. Här finns fortfarande den Olympiska arenan kvar och precis bredvid hittar du Montreals botaniska trädgård som är en av värdens största i sitt slag.

För den som vill ta del av nattlivet så är området i och kring Le Plateau-Mont-Royal ett bra ställe att börja på. Här finns mängder av alternativ med allt från trendiga cocktailbarer till latinska salsaklubbar.
Skulle du ha lyckan att vara på plats när L'International des Feux Loto-Québec eller Montreal Fireworks Festival (Juni/Juli vanligen) äger rum garanterar vi ett minne för livet. Det är nämligen värdens största fyrverkeritävling!

Sport i Montreal

Stadens hockeylag, Montreal Canadiens kan knappast någon människa ha missat. Klubben, som räknas som ett av de klassiska lagen i NHL, har sedan föreningens grundande 1909 inte tagit mindre än 24 Stanley Cup-titlar! Laget spelar sina matcher i arenan Centre Bell som ligger placerat mitt i centrala Montreal. Hockeybiljetterna är hett eftertraktade här då arenan ”bara” rymmer strax över 21 000 personer.

Ett par kilometer bort ligger den konstgjorda ön Île Notre-Dame och där hittar du racingbanan Circuit Gilles Villeneuve. Här hålls årligen Kanadas GP-tävling i Formel 1.

Musik

Just festivalerna är kanske det som kännetecknar Montreals musikliv. Mängder av olika festivaler och arrangemang sker varje år för alla kategorier. En av de största är Montreal Jazz Festival som i genomsnitt har cirka 2 miljoner besökare årligen.

Så tar du dig hit

Flygplatsen Montréal-Pierre Elliott Trudeau är den mest trafikerade flygplatsen i Montreal och ligger cirka 2 mil från citykärnan. Från de större flygplatserna i Europa finns det direktflyg men skall du resa från någon av de nordiskaländerna får man oftast räkna med en mellanlandning. Väl framme på flygplatsen finns det alternativ med buss och tåg som tar dig snabbt och smidigt in till citykärnan.

Bra att veta

Valutan i staden är, likt övriga Kanada, kanadensiska dollar. Montreal är en otroligt mångkulturell stad och franska är de flesta invånares modersmål. Dock så skall du inte behöva oroa dig om du glömt skolfranskan, de flesta pratar även engelska.


Montreal F1

Montreal

Särskilda avbokningsvillkor Paketresor

Paketresor (flyg och/eller hotell inklusive evenemangsbiljett)

Bokas och bekräftas 2020-09-01—2021-06-30.

För att underlätta vid köp av paketresa har vi under 2020-2021 än förmånligare villkor.

Om du behöver boka av din resa på grund av UD-avrådan eller utlyst karantän på din destination så erhåller du 70% i återbetalning

  • Avrådan ska ligga 5 dagar innan planerad utresa
  • Utbetalning sker inom 90 dagar
Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

Arsenal Officiell Agent Logga

Chelsea FC Officiell Agent

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Officiell Agent

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

West Ham official hospitality reseller logga
Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

 

Premier League – Reducerad kapacitet till en början

Premier League startade den 12/9 och till en början kommer läktarna vara stängda. Klubbarnas arenor är godkända för reducerad kapacitet och när fans är välkommen in på läktarna så rör det sig om allt från 20%-40% som det ser ut just nu.

Hur påverkar detta dig som resenär?
Du har säkert läst i media att de platser som släpps enbart kommer gå till medlemmar av klubben. Detta är till viss del sant, men vi är stolta att meddela att GO Sport Travel genom långa och mycket goda relationer med klubbarna behåller våra avtal i nivå med den reducerade kapaciteten klubbarna snart presenterar.
Du kan alltså med hjälp av GO Sport Travel AB fortsättningsvis vara en av de som sitter på läktaren och upplever Premier League live, redan i Oktober!

Det planeras för att varje besökare behöver vidta vissa kloka åtgärder, som till exempel att bära munskydd etc. Därtill kommer varje besökares namn vara utskrivet på biljetten, och efterföljande identitetskontroller sker vid ankomst till arenaområdet.
Kortfattat ska varje besökare ha just sin biljett som är registrerad av klubben. Registreringen sköter naturligtvis GO Sport Travel om för besökarens räkning.

Klubbarna är mycket glada över att ha en hög trygghet i vilka besökare de har på plats, både för dem själva och besökarna. Klubbarna hoppas även i och med detta att antalet minder önskvärda biljettaktörer minskar. Vi uppmanar dig till att vara observant när du lyssnar på andra aktörer.

Det kan finnas biljett/researrangörer som kommer förmedla att ovanstående restriktioner inte kommer krävas, men det är då inte korrekt information.
Vi ser fram emot att inom kort meddela när vi tillsammans med klubbarna öppnar försäljningen för kommande Premier League säsong.
/ GO Sport Travel

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.