Leeds United - Biljetter & fotbollsresor

Leeds United

Elland Road - Leeds

GO Sport Travel erbjuder officiella matchbiljetter och skräddarsydda resor till Leeds United hemmamatcher.  Elland Road tar in ca 38 000 personer och arenan är väl känd för deras goda stämning och atmosfär. 

Lagets supportrar är kända för att vara bland de mest hängivna och trogna i England. Deras signaturmelodi är Leeds, Leeds, Leeds, mer känd under namnet Marching On Together som spelas innan avspark vid samtliga hemmamatcher. 

apr
27
lör 2024

QPR FC - Leeds United

The Championship - England
Loftus Road - London

Slutsålt

Leeds United - Historia

Klubbens hemmaarena är Elland Road i stadsdelen Beeston, där man spelat sedan grundandet.  Den stod klar för bruk 1897, och sedan Leeds United grundades 1919 har klubben spelat sina hemmamatcher här.

På 80-talet användes arenan också för rugbylaget Hunslet Hawks’ hemmamatcher. Elland Road har bland annat stått värd för semifinaler i FA-cupen och hemmamatcher för Englands landslag. Arenan har också använts till annat än sport. Där har du också kunnat njuta av konserter med bland annat Queen och U2. 

Leeds United grundades 1919 och redan 1924 var det dags att flyttas upp i den högsta engelska divisionen. 1960- och 70-talen dominerade Leeds ändå den engelska fotbollsscenen. Under den perioden vann Leeds två engelska mästerskap, en Ligacup-titel, två UEFA cup-titlar, samt en seger i det vi i dag kallar för Champions League. 

Sedan Leeds blev tvångsnedflyttat 2007 har Leeds hållit till i de lägre divisionerna i England. Leeds klarade ändå att spela sig upp till den näst bästa divisionen, The Championship, år 2010 och har sedan dess legat på en stadig plats i tabellen där. Men nu är klubbens starka mål att ta sig upp till högsta divisionen och kunna etablera sig i Premier League igen.

Inför säsongen 20/21 så är klubben äntligen tillbaka i Premier League igen, redo att skapa nya legender och framgångar.

Leeds var en av de första klubbarna i England att bilda en fotbollsakademi när den grundades 1992. Akademin ger klubbens ungdomar en möjlighet att kombinera studier med att utveckla sitt fotbollskunnande under professionell ledning. Akademin har fostrat flera av klubbens nuvarande samt forna spelare genom åren, bland andra Aaron Lennon, James Milner, Paul Robinson med fler. 

Leeds har också haft ett par svenskar som representerat klubben, exempelvis Teddy Lucic, Pontus Jansson och en av dom bärande spelarna från svenska de bronslaget 1994 när dom tog VM Brons i USA, ingen mindre än Tomas Brolin. 

Fotbollsbiljetter och fotbollsresor - Leeds United

Ovan hittar du Leeds Uniteds spelschema för att hitta ett datum som passar dig. När du valt vilken match och datum som du tycker ser bra ut klickar du in på den matchen för att i lugn och ro kunna välja bland matchbiljetter och hotell. Känner du dig osäker på vilken typ av fotbollsbiljett eller hotell du ska välja är du mer än välkommen att maila eller ringa oss. Vi delar gärna med oss av vår erfarenhet som stöd för att du ska känna dig säker i dina val. Med våra trygga villkor ser vi till att din matchbiljett levereras enligt överenskommelse.

Kontakta oss redan idag för att boka en trygg officiell fotbollsbiljett till Leeds United eller få ett förslag på en komplett fotbollsresa!

Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Manchester City crest

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.